יום שני, 24 בנובמבר 2008

עוף בקדרה ושעועית ירוקה

גם בישול זו אומנות ואומנות מאוד שימושית ויצירתית. עוף הוא מאכל מאוד זמין ואהוב בביתנו. המתכון הזה משודרג ממתכון שקבלתי מחברתי עדינה. מצרכים: עוף שלם מנוקה\ שני ראשי שום מפורקים לשיניים אך לא קלופים\ מלח גס\ פלפל שחור גרוס\ מעט שמן זית\ 2 בטטות \ 3 עלי מרווה\ כף דבש או סילן
משפשפים את העוף בפנים ובחוץ במלח ובפלפל ובשמן זית\ קולפים את הבטטות וחותכים לעיגולים בעובי של ס"מ\ מפזרים את הבטטות ואת השומים מסביב לעוף
מכניסים לקדרה שהושרתה קודם במים לחצי שעה לפחות. סוגרים הקדרה ואופים בתנור שתחילתו קר 45 דקות בחום של 200* \ מסירים את המכסה ואופים להזהבה עוד כ 20 דקות
נכון! לא מוסיפים מים ולא כל נוזל אחר!!!
לפני ההגשה שולים את השומים ומועכים אותם במזלג. את המחית מורחים על ובתוך העוף.
מגישים עם אורז לבן או מלא ועם שעועית ירוקה שאת המתכון האהוב שלה אתן מיד.

שעועית ירוקה
מרתיחים מים עם מלח. מוסיפים את השעועית ומבשלים כ 10 דקות עד שמתרכך. מסננים. מוסיפים מלח גס, שמן זית
בנדיבות, שום כתוש [אפשר גם אבקת שום טובה] ומעט מלח לבן וזהו. מתכון פשוט וטעים. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.

אין תגובות: